Reinvestere i eiendom?

Våre kunder har i det siste opplevd store utbetalinger fra flere av våre eiendomsprosjekter. Utbetalinger som kommer fra salg av eiendommer i et ganske varmt eiendomsmarked høsten 2021. En slik suksess og avkastning gir gjerne eufori og stor investeringslyst i ny eiendom.

Som rådgiver får vi ofte det umiddelbare spørsmålet - hva bør jeg gjøre nå?

David A Syversen Administrerende direktør Njord Kapitalforvaltning

David Arman Syversen, Adm dir. Njord Kapitalforvaltning

Når vi opplever en spesielt god avkastning er det ofte lurt å puste litt med magen før neste beslutning.
Er det din nye tilgjengelige kapital eller er det tilgjengelighet på gode eiendommer som skal avgjøre når tiden er inne til å investere i ny eiendom?
 

I Njord Kapitalforvaltning er vi tydelige på bestillinger innenfor eiendom

Vi mener det er fornuftig å ha is i magen og vente på de gode eiendomsprosjektene. Det er viktig å bygge gode porteføljer, tenke langsiktig og ikke hoppe på det første og beste som byr seg.

Konsekvensen av å legge seg på en linje der vi stiller større krav til eiendomsinvesteringene er at vi i perioder vil få færre prosjekter å tilby våre kunder, spesielt i markeder med stor etterspørsel. Eiendommer vi har vurdert, og valgt å ikke tilby våre kunder, er observert tilbudt hos andre aktører i markedet. Våre kunder skal være trygge på at vi følger våre kvalitetskrav også i perioder våre kunder har et stort ønske om eiendomsinvesteringer, som nå i etterkant av store utbetalinger fra andre prosjekter

Investering i Næringseiendom krever et godt grunnarbeid og håndverk fra folk med god kompetanse på området og kjennskap til de lokale markedene. Det er en investering som skal godgjøre seg i 5-10 år der utbetaling underveis avhenger av leieinntekter fratrukket driftskostnader. Verdistigningen og din totale avkastning er ikke gitt før eiendommen er solgt. Det er derfor smart å bruke litt tid på å finne de beste eiendommene.

Det er viktig å Forstå eiendommen og finansier den riktig

Leieavtaler, driftsforhold, vedlikehold og finansiering er de balanserte elementene som gir utbetalinger og avkastning for investor.

prosessen

I forkant av en investering arbeider våre samarbeidspartnere med kartlegging av geografiske områder, bransjer og typer eiendomsprosjekter. Det er en prosess der forvalter i første runde vurderer hundrevis av eiendommer og gjerne finner to til tre som er innenfor kriteriene.

Mange spørsmål skal stilles:

  • Hvilke leietakere bør man ha i eiendommen?

  • Skal det være leietakere fra det private næringsliv eller offentlige leietakere?

  • Hvilken miks av typer leietakere og bransjer er ønskelig?

  • Hvor lang skal leiekontraktene være og hvordan er KPI justeringen?

  • Hvordan ser muligheten for realisasjon ut innenfor 5-10 år?

  • Hvilke finansieringsalternativer finnes?

  • Hva kan en forvente at eiendommen gi i løpende utbytte?

  • Hvordan er eiendommen vedlikeholdt og hvordan driftes den effektivt?

  • Finnes det utviklingsmuligheter?

  • Dette er noen av de mange spørsmålene forvalterne arbeider ut fra når de søker eiendommer.

For å komme videre i prosessen må de utvalgte eiendommene fremmes for Njord Kapitalforvaltning. I eget møte (faglig investeringskomite) behandles forslag fra forvalter for å se om det er noe som kan være aktuelt å fremme for Njord Kapitalforvaltning sine kunder. Her kan du se eksempler på nåværende og tidligere eiendommer i Njord kundenes porteføljer.

I tillegg til å sikre kvaliteten på eiendommene som skal tilbys, må vi også sikre at det er en investering som passer til porteføljen din. Vi kvalifiserer alle investorer i forhold til å investere i eiendom. Det kan være ut fra risikovilje, risiko toleranse og kompleksitet. Ikke minst er en investering i eiendom en langsiktig investering og det er kapital du ønsker skal vokse over tid.

Geir Åge Tømterud, Partner Njord Kapitalforvaltning

Jeg har bygget porteføljer som inkluderer eiendom i tyve år. Det har vært en basis og en stor del av suksessen for våre kunders kapital. Det skaper forutsigbarhet, gir utbetalinger underveis og gir stabilitet i porteføljen. For kunder som tenker langsiktig har dette vært en god reise. Jeg gleder meg til fortsettelsen!
 

Ønsker du å være forberedt når de nye eiendomsprosjektene kommer?

Sammen med våre partnere arbeider vi hardt for å få frem noen interessante eiendomsinvesteringer i løpet av forsommeren 2022. Vi har sett på eiendommer med strukturer som våre kunder er kjent med. Vi er tålmodige og setter ikke ønske om å tilby et produkt foran kvaliteten på produktet. Forvalter mener at vi nå nærmer oss noen eiendommer som tilfredsstiller våre krav.

Send oss en melding, så tar vi kontakt med deg for et møte der vi forbereder prosessen.

Forrige
Forrige

Nye eiendommer

Neste
Neste

Nye Rapporter!