Registrering av LEI

Som følge av ny europeisk lovgivning er alle juridiske enheter som handler i finansielle instrumenter (utenom fondsandeler), pålagt å registrere seg i et felles globalt register (GLEIF) med et unikt identifikasjonsnummer, et såkalt LEI (Legal Entity Identifier).

Dette betyr at om du har et investeringsselskap som handler aksjer eller obligasjoner vil du innen 3. januar 2018 måtte registrere et LEI for selskapet. Selskap som handler derivater må ha registrert LEI innen 1. november 2017.

For å imøtekomme den nye lovgivningen har vår samarbeidspartner Arctic Securities, gjennom et samarbeid med Bloomberg, laget en tjeneste hvor du enkelt kan fylle ut informasjonen som kreves, signere søknaden med BankID og betale registreringsavgiften på 1049,- eks. MVA.

Så snart din søknad er behandlet vil du få tilsendt ditt nye LEI. Gjennomsnittlig behandlingstid er 24 t.

Tjenesten er åpen for alle brukere og det anbefales å bestille LEI umiddelbart ettersom det er forventet stor pågang nærmere fristen.

Klikk for registrering.